- Laktózérzékenység, laktózintolerancia, tejcukor érzékenység, tejallergia - https://laktozerzekeny.hu -

JutaVit laktáz enzim 5000 FCCU – új laktáz enzim tabletta jelent meg.

Korábbi cikkeinkben sokszor volt már téma a laktózérzékenység kezelése során alkalmazható különböző laktáz enzim készítmény (tabletta, csepp, por).

Most egy új laktáz enzim tabletta megjelenése során újból aktuális a téma.

A laktózérzékenyek szervezete nem vagy nem kellő mennyiségben termel laktáz enzimet, amely felelős a szervezetbe bevitt tejcukor azaz laktóz lebontásáért. A tejcukor a tejben és tejtermékekben jelen van – kivéve persze a laktózmentes készítmények, amelyben a gyártók a laktózt a gyártás során laktáz enzim segítségével egyszerű cukrokká alakítják.

A laktózt tűrő [1] emberek szervezetében a vékonybélben termelődő laktáz enzim bontja le a laktózt (amely egy diszacharid) egyszerű cukrokra (glükózra és galaktózra). A laktáz enzim termelődése a kor előre haladtával vagy betegségek miatt is csökkenhet, ami miatt kialakulhat a laktózérzékenység – akár átmenetileg is [2].

A laktózérzékenyek szervezete nem emészti meg a tejcukrot a vékonybélben, hanem ez továbbkerül a vastagbélbe, ahol viszont erjedésnek indul ami miatt erős gázképzés indul meg, ez puffadást, hasi görcsöket és hányingert okoz. További kellemetlenség a savas, híg széklet ami hirtelen erős hasmenés formájában jelentkezik nem sokkal a tejtermékek fogyasztását követően. Ez igen kellemetlen meglepetés lehet nyilvános helyen vagy akár vendégségben az étkezés során a véletlenül bevitt laktóz hatására.

A laktózérzékenység azonban jól kezelhető megfelelő diétával és/ vagy laktáz enzim pótlással.

laktáz enzim tabletta [3]

JutaVit 5000 FCC laktáz enzim

A most megjelent új laktáz enzim készítményről:

A JutaVit 5000 FCC (Food Chemicals Codex szerint) egységnyi laktáz enzimet tartalmazó tabletta.

Használat előtt illetve további információért olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze orvosát vagy gyógyszerészét!

Ajánlott fogyasztói ára: 1.130 Ft.

tej mennyiség költség
2 dl 18.83 Ft
1 dl 9,42 Ft
1 liter 94 Ft

Különösen hasznos a laktáz enzim használata vendégségben, étteremben, vagy olyan ételek fogyasztása előtt, ahol nem lehet meggyőződni arról, hogy minden felhasznált összetevő laktózmentes.