- Laktózérzékenység, laktózintolerancia, tejcukor érzékenység, tejallergia - https://laktozerzekeny.hu -

JutaVit laktáz enzim – 5000 FCCU – ingyenes minta igényelhető!

…a tejcukor (laktóz) emésztéséhez szükséges enzim, amely egészségpénztári kártyára is megvásárolható!

A diagnosztizált laktóz intoleranciás emberek többsége a legegyszerűbb megoldást választja, száműzi étrendjéből a tejet és tejtermékeket, ami nem helyes.

Laktáz enzim szerepe

A laktóz vagy tejcukor a tej és szinte az összes tejtermék [1]természetes szénhidrátja (diszacharid). Kivételt képeznek a laktózmentes élelmiszerek, amelyek gyártása a laktózt a gyártók hozzáadott laktáz enzim segítségével egyszerű cukrokká alakítják.

A laktózt tűrő (egészséges) emberek szervezetében a tejcukrot, a vékonybélben lévő laktáz enzim bontja le glükózra és galaktózra. Így tudnak felszívódni a véráramba, és eljutnak a szervekhez. A laktáz enzim termelődése a kor előrehaladtával vagy betegségek miatt is csökkenhet, ami miatt kialakulhat a laktózérzékenység – akár átmenetileg is. Laktóz intolerancia esetén a tejcukor emésztetlenül jut át a vastagbélbe.

A laktóz (tejcukor)-intoleranciában szenvedő emberek szervezetéből hiányzik a laktáz enzim, vagy erősen csökkent az aktivitása, ennek következménye, hogy nem tudják megemészteni a tejcukrot, ez az oka, hogy számos kellemetlen tünet jelentkezik pl. hasmenés, hasi görcsök, puffadás és hányinger.

Ha a vékonybélben a tejcukor nem tud egyszerű cukrokká bomlani, akkor a vastagbél bakteriális flórája erjesztéssel (más néven fermentáció) “kezeli” a tejcukrot. Az erjedő tejcukorból hidrogén tartalmú bélgáz és tejsav szabadul fel. A bélgáz görcsöket, a tejsav pedig hasmenést okoz.

Ennek következménye, hogy a csontok fejlődéséhez, egészséges felépítéséhez szükséges kalcium hiánya alakulhat ki. Ez legfőképpen 20 – 25 éves korig a legveszélyesebb állapot.A laktáz enzim tabletta megjelenésével a tejcukor érzékenyek élete jelentősen könnyebbé vált.

A JutaVit laktáz enzim tabletta lebontja a laktózt alkotóelemeire

(glükózra és galaktózra), így a tejcukor nem kerül emésztetlenül a vastagbélbe.

A JutaVit 5000 FCC (Food Chemicals Codex szerint) laktáz enzimet tartalmazó speciális -gyógyászati célra szánt- tápszer, amelynek szedése mellett biztonsággal megkísérelhető a laktóz tartalmú ételek fogyasztása.

laktáz enzim tabletta [2]

Most kipróbálhatja, ha igényel ingyenes termékmintát [3]! Vagy ha már bevált kedvezményesen rendelhet [2] is!

A JutaVit 5000 FCC tabletta hatóanyaga, a laktáz enzim (béta-galaktozidáz), amely szájon át a szervezetbe juttatva pótolja, helyettesíti az egészséges embereknél természetesen termelődő laktáz enzimet.

Számos tudományos kutatás utalt a laktáz enzimet tartalmazó tápszer hatékonyságára a laktóz-érzékenységgel járó tünetek megszüntetésére.

Hidrogén kilégzési teszt működése

Ha a laktóz nem emészthető a vékonybélben, emésztetlenül kerül át a vastagbélbe. Itt kezd el erjedni, a természetesen jelen lévő mikrobák által. A laktóz-erjedése eredményezi az illékony zsírsavak és gázok, például a szén-dioxid (CO2) és hidrogén (H2) termelődését. A hidrogén egy része a kilélegzett levegőnek.
Ezen elv alapján  fejlesztették ki a Hidrogén (H2) kilégzési teszt, mint módszer a laktóz-intolerancia kimutatására:

 hidrogén kilégzési teszt [4]A hidrogén kilégzési vizsgálat során:

A teszt eredményei

Következtetés:

A laktáz enzim hatékonyan lebontja a laktózt, így kisebb a kilélegzett hidrogén mértéke és erőteljesen csökkennek a laktóz-intolerancia tünetek.

A JutaVit 5000 FCC (Food Chemicals Codex szerint) egységnyi laktáz enzimet tartalmazó tabletta.

Kiknek ajánlott a JutaVit laktáz enzim készítmény?

Ha nem vagyunk teljesen biztosak, abban, hogy nem tartalmaz tejcukrot az étel, élelmiszer, be kell venni a tablettát, és közérzetünk, kikapcsolódásunk felhőtlen lesz.

A tej és tejtermékek laktóz tartalma (g)

Tej
(1 bögre = 240 ml)
laktóz tartalom
g
zsíros 9 – 12
sovány 11 – 14
hőkezelt UHT 24 – 28
édesített 31 – 50
laktózmentes <0,24
joghurt – alacsony zsírtartalmú (1 pohár = 240 ml) 4 – 17
– svájci kemény sajt (28.4 g) 0,5 – 1
– mozarella, sovány, kemény sajt (28.4 g) 0,05 – 4
– amerikai feldolgozott, kemény sajt (28.4 g) 0,05 – 4
– ricotta lágy sajt (1 csésze = 240 ml) 0,6 – 12
– cottage lágy sajt (1 csésze = 240 ml) 1,4 – 8
vaj (1 késnyi = 5 g) 0,04 – 0,05
tejszín (1 evőkanál = 15 ml) 0,4 – 0,5
jégkrém (1 csésze = 240 ml) 4 – 8
szorbet (1 csésze = 240 ml) 1,2 – 4


Köszönjük az érdeklődését, de a gyártó által felajánlott 3.000 db-os minta keret kimerült.

A JutaVit laktáz enzim készítmény kedvező áron megrendelhető: