- Laktózérzékenység, laktózintolerancia, tejcukor érzékenység, tejallergia - https://laktozerzekeny.hu -

Új laktáz enzim tabletta – MillandJoy laktáz rágótabletta

Segítség laktózérzékenyeknek a tejcukor lebontásához a tej és tejtermékek akadálytalan élvezetéért!

millandjoy - laktáz emzim tabletta [1]

Új laktáz enzim tabletta: MillandJoy

Az emésztési panaszok legnagyobb részét a laktózintolerancia (magyarul: tejcukor-lebontási zavar) okozza. Hazánkban minden harmadik emberben élete során a tejcukorbontó enzim működése „csökkent üzemmódra” kapcsol, vagy teljesen meg is szűnik.  Ez megtörténhet már a gyermekkorban, de később a felnőttkorban is bármikor.

A laktáz enzim hiányában tej- vagy tejterméket tartalmazó ételek, élelmiszerek az laktózérzékenyek emésztési panaszokat tapasztalnak (puffadás, gázképződés, hasmenés és hasi görcsök).

Amennyiben Önmagán felismeri a laktózérzékenység tüneteit, mindenképpen keresse fel kezelőorvosát, hiszen más súlyosabb betegségek is okozhatnak hasonló tüneteket, sőt egyes betegségeknek (pl. “lisztérzékenység” azaz cöliákia) [2]egyik szövődménye lehet a laktózérzékenység. A kezeletlen laktózérzékenység hiánybetegségek kialakulásához vezethet.

Sokakban felmerül, hogy inkább nem fogyaszt tejet, tejterméket vagy azokkal készülő ételeket. Ez nem jó megoldás, mert a tejtermékek kiváló fehérje, kalcium és vitamin források, ezért nem szabad a fogyasztásukról lemondani. Léteznek laktózmentes tejtermékek és lehetőség nyílik a laktáz pótlásra is.

A laktózérzékenység kezelési módja a laktózmentes (nem tejmentes) diéta és a laktáz enzim pótlása.

MillanJoy laktáz tabletta, laktóz enzim [3]

20db-os kiszerelésben is kapható a MillandJoy

A most megjelent új MillandJoy rágótabletta egy újabb lehetőség a laktáz enzim pótlására.

A MillandJoy aktív összetevője a *természetes laktáz enzim. A laktáz enzim segíti a laktóz emésztését azoknál, akiknek laktóz emésztési nehézségeik vannak. A laktáz enzimet étkezés előtt pótolva (elfogyasztva) a tejcukor tartalmú ételek fogyaszthatóak.

* A laktáz enzimet Aspergillus oryzae gombával termeltetik

A Millandjoy rágótabletta így a probléma forrását szünteti meg, és megelőzi a kellemetlen tünetek kialakulását.

A MillandJoy rágótabletta édesítőszerrel tejcukorlebontó (laktáz) enzim tartalmazó speciális — gyógyászati célra szánt — tápszer
Laktáz enzim hiányos egyének részére. Gyermekeknek 3 éves kortól adható!

Millandjoy adagolása:

Az adagolás egyéni, függ a laktóz intorelancia által kiváltott tünetek súlyosságától és az elfogyasztott laktóz (tejcukor) mennyiségétől. Szokásos adagja: laktóz-tartalmú étkezést megelőzően 1 rágótabletta, melyet szétrágva kell lenyelni. Egy rágótablettában lévő enzimaktivitás kb. 10 g tejcukor lebontásához elegendő (amely kb 200 ml teljes tej elfogyasztásával egyenértékű).

Millandjoy
20db /doboz
Millandjoy
50db /doboz
ajánlott fogyasztó ár / doboz 1.249 Ft 2.299 Ft
egy tabletta ára (2 dl tejhez) 62,45 Ft 45,98 Ft
1 dl tejre jutó költség 31 Ft 23 Ft
1 liter tejre jutó költség 310 Ft 230 Ft

Millandjoy laktáz enzim tabletta megvásárolható:

A MillandJoy laktáz készítmény gyártója a Teva Gyógyszergyár Zrt.