Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

A nyári bulik sztárja a sárgadinnye krémleves – tejmentes

Nyomtatás Nyomtatás

laktózmentes dinnyekrém leves - tejmentes levesHozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 db 2-2,5kg-os jól behűtött (“tányér méret”) sárgadinnye
    70 dkg nettó sárgadinnyehús
  • 2 dl ALPRO kókusz főzőkrém (“kókusztejszín”)
  • 1,5 dl ALPRO kókuszos-mandulás ital
  • 10g (1 tasak) bourbon vaníliás cukor
  • 20g 1 csapott evőkanál cukor (vagy ennek megfelelő eritrit édesítőszer)

Elkészítés:

  • A hideg dinnyét éles késsel cikk-cakkos vonalban félbevágjuk és óvatosan kettéválasztjuk. Ha billeg, akkor kiegyenesítjük a talpát.
  • A magjait kikanalazzuk és kidobjuk, majd óvatosan kikanalazzuk a húsát, a 2 adaghoz kimérünk 70 dkg-ot. Kb. 1 cm vastag héj maradjon – és a cikk-cakk minta is megmaradjon.
  • A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kókusz főzőkrémet, a kókuszos-mandulás italt, a vaníliás cukrot és a cukrot (vagy édesítőszert), és botmixerrel turmixoljuk.
  • Az így kapott levest a cikk-cakkos dinnyetányérokba kanalazzuk és azonnal tálaljuk.

Elkészítési idő: 25-30 perc

Nehézség szint: könnyű

Tápanyagtartalom 1 adagban

Energia 1263 kJ / 303 kcal
Fehérje 4,4 g
Zsír 10 g
  amelyből telített zsírsavak 8 g
Szénhidrát 47 g
  amelyből cukrok 46 g

A sárgadinnye krémleves receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus Nutricomp szoftverével.

Sárgadinnye krémleves – tejmentes leves recept, amelyet tejfehérje allergia és laktózintolerancia esetén is be lehet építeni a diétás étrendbe.

Kategória: , ,

ugrás az oldal tetejére