Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Áfonyás-csokis cantuccini – gasztroajándék ötlet

Nyomtatás Nyomtatás

cantuccini laktózmentes, tejmentes receptHozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 10 dkg szárított áfonya
  • 2 evőkanál narancslikőr* (vagy narancslé)
  • 35 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 5 dkg törökmogyoró
  • 5-6 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A törökmogyorót száraz serpenyőben, meg-megrázogatva kb. 5 percig pirítjuk, majd óvatosan, vigyázva, hogy ne égessük meg a kezünket, ledörzsöljük a héjukat – amennyire tudjuk.
A szárított vörösáfonyát meglocsoljuk a narancslikőrrel és állni hagyjuk.
Az étcsokoládét felkockázzuk.
A tojásokat összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet és kézzel gyúrni kezdjük.
Beleöntjük a vörösáfonyát (a likőrrel együtt), a mogyorót és a csokoládét és összegyúrjuk.
Hosszúkás rudat formázunk belőle és sütőpapíros tepsire helyezzük. 180 ºC fokon sütjük 30 percig, majd kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk, lapjával a tepsire helyezzük a szeleteket és 120 ºC fokon további kb. 15 percig szárítjuk.

Elkészítési idő: 70 perc

Nehézségi szint: közepes

Receptünkben nem használtunk fel tejet, így a tejfehérje allergiások is kipróbálhatják

Amennyiben a receptet likőrrel készítik, az alkoholtartalma miattgyermekek részére nem adható!

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére