- 20 dkg cukor
- 3 db tojás
- 10 dkg szárított áfonya
- 2 evőkanál narancslikőr* (vagy narancslé)
- 35 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 5 dkg törökmogyoró
- 5-6 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A törökmogyorót száraz serpenyőben, meg-megrázogatva kb. 5 percig pirítjuk, majd óvatosan, vigyázva, hogy ne égessük meg a kezünket, ledörzsöljük a héjukat – amennyire tudjuk.
A szárított vörösáfonyát meglocsoljuk a narancslikőrrel és állni hagyjuk.
Az étcsokoládét felkockázzuk.
A tojásokat összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet és kézzel gyúrni kezdjük.
Beleöntjük a vörösáfonyát (a likőrrel együtt), a mogyorót és a csokoládét és összegyúrjuk.
Hosszúkás rudat formázunk belőle és sütőpapíros tepsire helyezzük. 180 ºC fokon sütjük 30 percig, majd kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk, lapjával a tepsire helyezzük a szeleteket és 120 ºC fokon további kb. 15 percig szárítjuk.
Elkészítési idő: 70 perc
Nehézségi szint: közepes
Receptünkben nem használtunk fel tejet, így a tejfehérje allergiások is kipróbálhatják
Amennyiben a receptet likőrrel készítik, az alkoholtartalma miattgyermekek részére nem adható!