- 1 pohár búzaliszt (1 pohár = 2 dl)
- csipetnyi só
- 1,5 kiskanál sütőpor
- 1 db tojás
- 1 pohár ALPRO kókuszital [2]
- pár csepp vaníliakivonat
A sütéshez:
- 1 kiskanál margarin
A tálaláshoz:
- 15 dkg eper
- juharszirup
Elkészítés:
- A tojást és a kókuszitalt habverővel összekeverjük, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, majd folyamatos keverés mellett a lisztet, a sütőport és a csipetnyi sót is.
- Csomómentesre keverjük.
- Kisebb serpenyőben megolvasztunk 1 mokkáskanálnyi margarint, beleöntünk 1 merőkanál masszát és mindkét oldalát megsütjük.
- Tálaláshoz az epret kicsumázzuk, megmossuk és feldaraboljuk.
- A palacsinta tetejére adagoljuk és juharsziruppal meglocsolva tálaljuk.
- Szórhatunk rá apróra tépett menta vagy citromfű leveleket is.
Elkészítési idő: 20 perc
Az amerikai palacsinta egy kicsit vastagabb tésztájú desszert, mint a mi hagyományos palacsintánk.
Készíthetjük édes, és sós változatban is. Mi most egy kókuszitalos, tejmentes verziót ajánlunk, friss eperrel és juharsziruppal kombinálva.
Tejmentes palacsinta receptünket laktózérzékenyeknek és tejfehérje allergiásoknak egyaránt ajánljuk!
Kellemes palacsintázást!