Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Ananászfagyi tejmentesen

Nyomtatás Nyomtatás

tejmentes ananászfagyi receptHozzávalók:

  • 250 ml ALPRO kókuszital
  • 40 ml ALPRO cukormentes mandulaital
  • 50 g cukor (2 csapott és még egy fél evőkanál)
  • pár csepp narancslikőr (Cointreau)
  • 200 g ananász (nettó súly, egy kisebb ananász megpucolva, torzsájától megszabadítva, felkockázva)
  • A tálaláshoz 50-100 g ananász (nettó súly)

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat egy tálba mérjük és botmixerrel összeturmixoljuk.
  • Műanyag dobozba tesszük és lezárva mélyhűtőbe helyezzük.
  • 2-3 óra múlva elővesszük a mélyhűtőből és botmixerrel beleturmixolunk, visszatesszük a mélyhűtőbe, majd 2-3 óra múlva megismételjük a turmixolást.
  • Ezután hagyjuk megfagyni, majd friss ananásszal tálaljuk.

Elkészítési idő: 15 perc + hűtési idő

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom 1 adagban, 4 adag készítésekor

Energia 422 kJ / 108kcal
Fehérje  0,4 g
Zsír  1,4 g
  amelyből telített zsírsavak  0,5 g
Szénhidrát 23 g
  amelyből cukrok 18,6  g
rost 1,4 g

A tejmentes ananászfagyi receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus Nutricomp szoftverével.

Kategória: , , ,

ugrás az oldal tetejére