- 300 g friss (hámozott) ananász
200 g eper - 3 dl ALPRO kókuszital [2]
- ízlés szerint méz
Elkészítés:
- Az ananászt meghámozzuk, feldaraboljuk, az epret kicsumázzuk, megmossuk és feldaraboljuk.
- A kókuszitallal együtt a gyümölcsöket egy mély tálba tesszük és botmixerrel turmixoljuk.
- Ízlés szerint mézzel édesítjük, majd jól behűtve fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok: könnyű
Tejmentes recept így laktózintoleranciások és tejfehérje allergiások egyaránt beilleszthetik a diétás étrendjükbe.
Tudta, hogy z ananász egy bromelin nevű fehérjebontó enzimet is tartalmaz. Fogyasztása étkezések záró fogásaként javasolható, például receptünk szerinti elkészítéssel.
C-vitamintartalma nem magas (20 mg/100 g), de a B-vitamin csoport tagjaiban gazdag lédús, savanykás ízű, üdítő gyümölcs.
Tápanyag tartalom:
Energia | 288 kJ /69 kcal |
Fehérje | 0,75 g |
Zsír | 0,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,6 g |
Szénhidrát | 15,5 g |
amelyből cukrok | 6,6 g |
A receptet lektorálta és a tápanyagszámítást Nógrádi Katalin dietetikus [3] végezte el a Nutricomp szoftverével [4].