Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Avokádós mandulás csokikrém – tejmentes recept – 15 perc

Nyomtatás Nyomtatás

Mandulás csokikrém tejmentes recept. Tejallergiásoknak és laktózérzékenyeknek is.Hozzávalók 2 adag mandulás csokikrémhez:
1 db avokádó (érett, puha, legyen az avokádó)
csipetnyi őrölt fahéj
1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál porcukor
4 evőkanál mandulaital
5 dkg szeletelt mandula.
(ízlés szerint mézzel édesíthető)

Elkészítés:
A szeletelt mandulát száraz serpenyőbe öntjük és közepes lángon kb. 1-2 perc alatt – néha megrázogatva – megpirítjuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.
Az avokádót kettévágjuk és eltávolítjuk a magját.
Egy kiskanállal kikanalazzuk a belsejét és egy tálba rakjuk.
Hozzáadjuk a fahéjat, a kakaóport, a porcukrot és a mandulaitalt és botmixerrel turmixoljuk.
Két kis poharat készítünk elő: a poharak aljába pirított mandulaszeleteket szórunk, rákanalazunk egy kis adag csokikrémet, majd ismét mandula következik, ismét csokikrém és a tetejére mandula.

Elkészítési idő: 15 perc

A mandulás csokikrém receptünk tejmentes hiszen mandula itallal készült.

Nem tartalmaz tejfehérjét és tejcukrot, így laktózérzékenyeknek és tejallergiásoknak is egyaránt ajánlható

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére