[1]Hozzávalók 2 adag mandulás csokikrémhez:
1 db avokádó (érett, puha, legyen az avokádó)
csipetnyi őrölt fahéj
1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál porcukor
4 evőkanál mandulaital
5 dkg szeletelt mandula.
(ízlés szerint mézzel édesíthető)
Elkészítés:
A szeletelt mandulát száraz serpenyőbe öntjük és közepes lángon kb. 1-2 perc alatt – néha megrázogatva – megpirítjuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.
Az avokádót kettévágjuk és eltávolítjuk a magját.
Egy kiskanállal kikanalazzuk a belsejét és egy tálba rakjuk.
Hozzáadjuk a fahéjat, a kakaóport, a porcukrot és a mandulaitalt és botmixerrel turmixoljuk.
Két kis poharat készítünk elő: a poharak aljába pirított mandulaszeleteket szórunk, rákanalazunk egy kis adag csokikrémet, majd ismét mandula következik, ismét csokikrém és a tetejére mandula.
Elkészítési idő: 15 perc
A mandulás csokikrém receptünk tejmentes hiszen mandula itallal készült.