Barackfagyi – nem csak laktózérzékenyeknek! 15 perc alatt kész.
Nyomtatás- 300 g laktózmentes natúr joghurt
- 200 g ALPRO rizs- vagy kóusz főzőkrém
- 8 db (900 g) közepes méretű őszibarack
- 20g méz (1 csapott evőkanál vagy ennek megfelelő eritrit édesítőszer)
Elkészítés:
- A barackokat megmossuk, meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk a gyümölcshúst feldaraboljuk, magjukat eltávolítjuk.
- A joghurttal és a főzőkrémmel együtt összeturmixoljuk, majd belekeverjük a mézet.
- Ha kész, műanyagdobozba öntjük és mélyhűtőbe tesszük, majd 3 órán keresztül óránként kivesszük és botmixerrel újra átturmixoljuk.
- Pohárban vagy laktózmentes fagylalttölcsérben tálaljuk.
Elkészítési idő: 15 perc + hűtési idő
Nehézség szint: könnyű
Tápanyagtartalom 1 adagban
Energia | 1017 kJ / 244 kcal |
Fehérje | 5,5 g |
Zsír | 12,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,9 g |
Szénhidrát | 26 g |
amelyből cukrok | 13,8 g |
A laktózmentes barack fagyi receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus Nutricomp szoftverével.