- 300 g laktózmentes natúr joghurt
- 100 g banán
- 50 g áfonya
- 2 db őszibarack
- 60 g kókuszchips
- 40 g szeletelt mandula
Elkészítés:
- A natúr joghurtot egy tálba öntjük, beletördeljük a banánt és hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett áfonyát és botmixerrel összeturmixoljuk. Tálba szedjük.
- Következhetnek a feltétek: a kókuszchipset és a mandula szeleteket száraz serpenyőben közepes lángon, sűrű rázogatással megpirítjuk.
- Megmossuk, meghámozzuk, és cikkekre vágjuk az őszibarackot.
- A feltéteket rátesszük a tálban lévő krémre.
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom 1 adagban
Energia | 2048 kJ / 499,5kcal |
Fehérje | 8 g |
Zsír | 33,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 22,5 g |
Szénhidrát | 39,5 g |
amelyből cukrok | 25 g |
rost | 11 g |
A laktózmentes reggeli receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus [2] Nutricomp szoftverével [3].