Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Bazsalikomos édesburgonyapüré

Nyomtatás Nyomtatás

édesburgonyapüré laktózmentes recept Hozzávalók:

  • 500 g édesburgonya (tisztított mennyiésg)
  • 1,5 dl laktózmentes tej (1,5%-os)
  • csipetnyi bors
  • ízlés szerint só
  • 10 db bazsalikomlevél vagy 2 teáskanál szárított bazsalikom

Elkészítés:

  • Az édesburgonyát mossuk meg, hámozzuk meg, majd vágjuk fel kockákra és egy lábosban tegyük fel főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi.
  • A bazsalikomleveleket mossuk meg és konyhakés segítségével vágjuk apróra.
  • 10 perc főzés után az édesburgonya megpuhul (ezt villával ellenőrizhetjük). Ekkor szűrő segítségével öntsük le róla a vizet.
  • A tejet langyosítsuk meg.
  • Krumplinyomó vagy villa segítségével pürésítsük az édesburgonyát, majd keverjük hozzá a megmelegített tejet.
  • Fűszerezzük egy kevés borssal, sóval és a felaprított bazsalikommal.
  • Ha szárított bazsalikomot használunk, érdemes a meleg tejben egy kicsit megáztatni.
  • Fogyasszuk melegen húsok vagy halak mellé.

Elkészítési idő: 20 perc

Nehézségi szint: Kezdő

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

A receptet, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette, Klima Anita dietetikus, egészségügyi szakértő lektorálta, a www.laktozerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva!

Kategória: , ,

ugrás az oldal tetejére