- 500 g édesburgonya (tisztított mennyiésg)
- 1,5 dl laktózmentes tej (1,5%-os)
- csipetnyi bors
- ízlés szerint só
- 10 db bazsalikomlevél vagy 2 teáskanál szárított bazsalikom
Elkészítés:
- Az édesburgonyát mossuk meg, hámozzuk meg, majd vágjuk fel kockákra és egy lábosban tegyük fel főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi.
- A bazsalikomleveleket mossuk meg és konyhakés segítségével vágjuk apróra.
- 10 perc főzés után az édesburgonya megpuhul (ezt villával ellenőrizhetjük). Ekkor szűrő segítségével öntsük le róla a vizet.
- A tejet langyosítsuk meg.
- Krumplinyomó vagy villa segítségével pürésítsük az édesburgonyát, majd keverjük hozzá a megmelegített tejet.
- Fűszerezzük egy kevés borssal, sóval és a felaprított bazsalikommal.
- Ha szárított bazsalikomot használunk, érdemes a meleg tejben egy kicsit megáztatni.
- Fogyasszuk melegen húsok vagy halak mellé.
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi szint: Kezdő
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A receptet, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette, Klima Anita dietetikus, egészségügyi szakértő lektorálta, a www.laktozerzekeny.hu [2] oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva!