Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Citromos-áfonyás laktózmentes palacsinták

Nyomtatás Nyomtatás

áfonyás citromos palacsinta laktózmentes receptHozzávalók 10-12 db-hoz:

  • 125 g búzaliszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 csapott evőkanál * kristálycukor
  • 2 db közepes méretű tojás kettéválasztva
  • 100 ml ALPRO Original rizsital
  • 130 g  laktózmentes túró
  • 1 citrom reszelt héja
  • 100 g kékáfonya
  • kevés étolaj a sütéshez

* A cukor helyettesíthető eritrit édesítőszerrel.

 Elkészítés:

  • Az alaposan megmosott tojásokat kettéválasztjuk.
  • A sárgáját elkeverjük a rizsitallal, a cukorral, a citrom reszelt héjával és a laktózmentes túróval.
  • A fehérjét kemény habbá verjük.
  • A túrós masszához hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a fehérjehab kb. ⅓-át.
  • Jól összekeverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a maradék fehérjehabbal és a megmosott, lecsepegtetett áfonyával.
  • Egy serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal és kisméretű 12 darab palacsintát sütünk.

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom 1 adagban 12 palacsinta sütésekor

Energia 317  kJ /76 kcal
Fehérje 3,7 g
Zsír 1.7 g
  amelyből telített zsírsavak 0,8 g
Szénhidrát 11,5 g
  amelyből cukrok 3 g

A laktózmentes palacsinta lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus Nutricomp szoftverével.

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére