- 125 g búzaliszt
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 1 csapott evőkanál * kristálycukor
- 2 db közepes méretű tojás kettéválasztva
- 100 ml ALPRO Original rizsital [2]
- 130 g laktózmentes túró
- 1 citrom reszelt héja
- 100 g kékáfonya
- kevés étolaj a sütéshez
* A cukor helyettesíthető eritrit édesítőszerrel.
Elkészítés:
- Az alaposan megmosott tojásokat kettéválasztjuk.
- A sárgáját elkeverjük a rizsitallal, a cukorral, a citrom reszelt héjával és a laktózmentes túróval.
- A fehérjét kemény habbá verjük.
- A túrós masszához hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a fehérjehab kb. ⅓-át.
- Jól összekeverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a maradék fehérjehabbal és a megmosott, lecsepegtetett áfonyával.
- Egy serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal és kisméretű 12 darab palacsintát sütünk.
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom 1 adagban 12 palacsinta sütésekor
Energia | 317 kJ /76 kcal |
Fehérje | 3,7 g |
Zsír | 1.7 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,8 g |
Szénhidrát | 11,5 g |
amelyből cukrok | 3 g |
A laktózmentes palacsinta lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus [3] Nutricomp szoftverével [4].