Citromos áfonyás süti
NyomtatásTészta
- 2/3 bögre (65 g) * zabliszt (helyettesíthető fele, fele arányban kókusz és rizsliszttel)
- 50 g vaníliás Absorice fehérjepor
- 1 teáskanál útifűmaghéj
- 2 evőkanál almapüré, vagy reszelt alma, vagy hozzáadott cukrot nem tartalmazó lekvár
- 1/4 bögre (50 g) Alpro natúr növényi „joghurt”
- 1 egész tojás
- 2 tojásfehérje
- 1 kávéskanál vanília kivonat
- fél citrom eszelt héja
- 1 teáskanál sütőpor
- fél evőkanál stevia- vagy eritrit por
- 2/3 bögre (100 g) áfonya
- kevés kókuszzsír a sütőforma kikenéshez
Elkészítés
- Az áfonya kivételével minden hozzávalót keverjünk össze mixerrel vagy kézi keverővel, amíg homogén tésztát nem kapunk, majd óvatosan keverjük hozzá az áfonyát is.
- Kenjünk ki vékonyan egy kerek (17 x 13 cm) szilikon sütőformát, öntsük bele a tésztát. Sütőbe téve 175 °C fokon süssük 15 – 20 percig.
- Ha kihűlt felszeleteljük
Tápanyag tartalom:
Energia | 324 kJ /79 kcal |
Fehérje | 8,4 g |
Zsír | 1,7 g |
Szénhidrát | 7,4 g |
A receptet lektorálta és a tápanyagszámítást Nógrádi Katalin dietetikus végezte el a Nutricomp szoftverével.
Opciósan készíthetünk hozzá vaníliaöntetet is:
Vaníliás öntet
- 1/3 börgre Alpro kókusz főzőkrém
- 1-2 teáskanál folyékony stevia,
- ½ teáskanál vanília kivonat
- 2-3 evőkanál Alpro mandulaital („mandulatej”)
Elkészítés
- A főzőkrémet összekeverjük a mandulaitallal, gyenge tűzön összemelegítjük.
- Tűzről levéve hozzákeverjük az édesítőszert, és a vanília kivonatot. Ízlés szerint rácsorgatjuk a szeletek tetejére.
- Címke: AbsoRice növényi fehérjepor áfonya alma citrom édesítőszer kókusztejszín kókuszzsír mandulaital növényi joghurt sütőpor tojás útifűmaghéj vanília zabliszt