Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Citromos áfonyás süti

Nyomtatás Nyomtatás

citromos áfonyás tejmentes sütiHozzávalók, 8 kockához

Tészta

  • 2/3 bögre (65 g) * zabliszt (helyettesíthető fele, fele arányban kókusz és rizsliszttel)
  • 50 g vaníliás Absorice fehérjepor
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 2 evőkanál almapüré, vagy reszelt alma, vagy hozzáadott cukrot nem tartalmazó lekvár
  • 1/4 bögre (50 g) Alpro natúr növényi “joghurt”
  • 1 egész tojás
  • 2 tojásfehérje
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • fél citrom eszelt héja
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fél evőkanál stevia- vagy eritrit por
  • 2/3 bögre (100 g) áfonya
  • kevés kókuszzsír a sütőforma kikenéshez

Elkészítés

  • Az áfonya kivételével minden hozzávalót keverjünk össze mixerrel vagy kézi keverővel, amíg homogén tésztát nem kapunk, majd óvatosan keverjük hozzá az áfonyát is.
  • Kenjünk ki vékonyan egy kerek (17 x 13 cm) szilikon sütőformát, öntsük bele a tésztát. Sütőbe téve 175 °C fokon süssük 15 – 20 percig.
  • Ha kihűlt felszeleteljük

Tápanyag tartalom:

Energia 324 kJ /79 kcal
Fehérje 8,4 g
Zsír 1,7 g
Szénhidrát 7,4 g

A receptet lektorálta és a tápanyagszámítást Nógrádi Katalin dietetikus végezte el a Nutricomp szoftverével.

Opciósan készíthetünk hozzá vaníliaöntetet is:

Vaníliás öntet

Elkészítés

  • A főzőkrémet összekeverjük a mandulaitallal, gyenge tűzön összemelegítjük.
  • Tűzről levéve hozzákeverjük az édesítőszert, és a vanília kivonatot. Ízlés szerint rácsorgatjuk a szeletek tetejére.
Kategória:

ugrás az oldal tetejére