Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Citromos keksz

Nyomtatás Nyomtatás

citromos-keksz-300
A margarint megolvasztjuk és kikeverjük a citromlével, a citromhéjjal, a cukorral és a tojással.
Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport és összekeverjük, majd hűtőbe rakjuk legalább 1 órára.

Ha letelt az idő, sütőpapírral bélelünk ki két tepsit és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A hűtőből elővett masszából diónyi gombócokat tépkedünk (vagy kiskanállal adagoljuk), és a sütőpapírra helyezzük.

Tenyérrel vagy egy pohár talpával ellapítjuk a kekszeket és 10-15 perc alatt készre sütjük (Ha a széleken pirulni kezd, akkor kész.)

Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
220 g ALPRO margarin
2 citrom reszelt héja
4 evőkanál citromlé
150 g cukor
1 db tojás
320 g búzaliszt
1 teáskanál sütőpor

Kategória:

ugrás az oldal tetejére