- Laktózérzékenység, laktózintolerancia, tejcukor érzékenység, tejallergia - https://laktozerzekeny.hu -

Császármorzsa laktózmentesen

Egy igazi klasszikus recept a császármorzsa. Laktózmentes recept. [1]Hozzávalók 3-4 főre:
100 g búzadara
2,5 dl rizsital (vagy laktózmentes tej)
5 g búzaliszt
3 db tojás
80 g cukor
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál ALPRO margarin

A tálaláshoz:
porcukor
sárgabarack lekvár

A búzadarát és a lisztet simára keverjük a rizsitalban, majd állni hagyjuk 1 órán át.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral és a citrom reszelt héjával.
A cukros tojássárgákat tartalmazó tálat hozzákeverjük a rizsitalos-búzadarás tál tartalmához, majd óvatosan összeforgatjuk a felvert fehérjehabbal.
Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a margarint és beleöntjük a masszát. Közepes lángon átsütjük mindkét oldalát, majd a fakanál fejével (vagy egy kis kés segítségével) kis nudliszerű darabokat csippentünk le a tésztából. Közben enyhén meg is pirul a morzsa. 30-40 perc alatt készül el.
Porcukorral megszórva, sárgabarack lekvárral tálaljuk.

A császármorzsa igazi magyar-osztrák édesség, ami a boldog békeidőket idézi.
Tudta, hogy ez az egyszerű édesség Ferenc József kedvence volt, innen is kapta a nevét.
Igazi klasszikusnak számít az édességek között. Ha még sose próbálta itt az ideje:)

Jó sütögetést kívánunk!