- Laktózérzékenység, laktózintolerancia, tejcukor érzékenység, tejallergia - https://laktozerzekeny.hu -

Csicseriborsós egytálétel minden földi jóval

csicseriborsós egytálétel [1]Hozzávalók:

Elkészítés:
A csirkemellet megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, bedörzsöljük a sült csirke fűszerkeverékkel és kevés olívaolajon minden oldalukat pirosra sütjük.
Ha kész, félretesszük. A fűszerkeverékhez a fűszereket mozsárban összetörjük.
A lilahagymát és a répát meghámozva felkarikázzuk, a paradicsomot feldaraboljuk, a fokhagymát szétnyomjuk.
Egy nagy lábasban olívaolajat hevítünk és megfonnyasztjuk rajta a lilahagymát.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a répát és 1-2 percig pirítjuk, majd beletesszük a felkockázott paradicsomot és a konzerv darabolt paradicsomot is.
Rászórjuk a fűszerkeveréket, átkeverjük és kb. 10 percig főzzük, majd felöntjük az alaplével és addig főzzük – közepesnél kicsit nagyobb lángon-, míg a répa meg nem puhul.
Kb. 25-30 perc elegendő, közben a leve is elfő, ha szükséges, pótolhatjuk vízzel.
Ha megpuhult a répa, hozzáadjuk a kisebb darabokra szeletelt sült csirkét, a leöblített csicseriborsót és az aszalt gyümölcsöket is és további kb. 10 percig főzzük.
A legvégén beleszórjuk a mogyorót, összekeverjük és tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 80 perc

Nehézségi szint: haladó

A mai egytálétel receptünk tejszármazékot nem tartalmaz, így a laktóz-intolerancia és tejallergia [2] esetén egyaránt fogyasztható.