- 1 kg csicsóka
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- zöldségleves alaplé
- 1 evőkanál laktózmentes margarin
- 1 dl laktózmentes tejszín
A tetejére: pirított hagyma
Elkészítés:
A csicsókát meghámozzuk és feldaraboljuk, a vöröshagymát felaprítjuk.
A laktózmentes margarint megolvasztjuk egy lábasban és üvegesre pároljuk benne a hagymát.
Hozzáadjuk a csicsókát, összeforgatjuk és kb. 2 percig így pirítjuk, majd felöntjük annyi alaplével, ami éppen csak ellepi.
Sózzuk, borsozzuk és közepesnél kicsit nagyobb lángon addig főzzük, míg a csicsóka megpuhul.
Ha megpuhult, botmixerrel turmixoljuk, visszatesszük a tűzhelyre, felöntjük a laktózmentes tejszínnel és még egyet rottyantunk rajta és forrón tálaljuk.
A tetejére pirított hagymát/pirított mandulát szórunk.
Elkészítési idő: 50-60 perc
Nehézségi szint: kezdő