Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Csőben sült brokkoli baconnel

Nyomtatás Nyomtatás

csőben sült brokolli laktózmentes receptHozzávalók:

  • 1 fej brokkoli
  • 4 dl natúr rizsital
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál mustár
  • 10-15 dkg bacon

kevés laktózmentes margarin/kókuszzsír a sütőedény kikenéséhez

Elkészítés:
A bacont felkockázzuk és serpenyőben ropogósra sütjük.
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és sós vízben 5-8 percig főzzük, majd leszűrjük és a margarinnal kikent sütőedénybe tesszük.
A tojást elkeverjük a liszttel, sóval és a mustárral, majd hozzáadjuk a rizsitalt és csomómentesre keverjük.
Alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
A bacont rászórjuk a brokkolira és ráöntjük a rizsitalos-tojásos mártást. 200 ºC sütőben kb. 30 percig sütjük.
Reszelhetünk a tetejére laktózmentes sajtot, vagy megszórhatjuk pirított hagymával is.

Elkészítési idő: 70-80 perc

Nehézségi szint: kezdő

Ha egyszerű, de mégis laktató fogásra vágyunk, érdemes kipróbálni a csőben sütött zöldségeket. A brokkolit lecserélhetjük karfiolra, úgy is nagyon finom lesz!

Receptünk tejmentes, így tejfehérje allergiások és laktóz-intoleranciások étrendjébe egyaránt beilleszthető.

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére