- 1 fej brokkoli
- 4 dl natúr rizsital
- 2 csapott evőkanál liszt
- 1 db tojás
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál mustár
- 10-15 dkg bacon
kevés laktózmentes margarin/kókuszzsír a sütőedény kikenéséhez
Elkészítés:
A bacont felkockázzuk és serpenyőben ropogósra sütjük.
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és sós vízben 5-8 percig főzzük, majd leszűrjük és a margarinnal kikent sütőedénybe tesszük.
A tojást elkeverjük a liszttel, sóval és a mustárral, majd hozzáadjuk a rizsitalt és csomómentesre keverjük.
Alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
A bacont rászórjuk a brokkolira és ráöntjük a rizsitalos-tojásos mártást. 200 ºC sütőben kb. 30 percig sütjük.
Reszelhetünk a tetejére laktózmentes sajtot, vagy megszórhatjuk pirított hagymával is.
Elkészítési idő: 70-80 perc
Nehézségi szint: kezdő
Ha egyszerű, de mégis laktató fogásra vágyunk, érdemes kipróbálni a csőben sütött zöldségeket. A brokkolit lecserélhetjük karfiolra, úgy is nagyon finom lesz!