Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Csokidarabos banánkenyér

Nyomtatás Nyomtatás

csokoládés banánkenyér tejmentes receptHozzávalók egy kb. 20-24 cm-es hosszúkás sütőformához:

  • 2 db puha banán (kb. 25 dkg)
  • 5 dkg kristály cukor
  • 3 db M-es méretű tojás
  • 1 dl étolaj
  • 0,5 dl ALPRO mandulaital
  • 17 dkg búzaliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg laktózmentes étcsokoládé

Elkészítés:

A banánt villával szétnyomkodjuk, az étcsokoládét felaprítjuk.
A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az étolajat és a mandulaitalt és összekeverjük.
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport egy tálba mérjük, összeforgatjuk, majd folyamatos keverés mellett a tojásos tál tartalmához adjuk.
Alaposan összekeverjük, majd beleszórjuk az aprított étcsokoládét és elkeverjük.
A masszát sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük és 160 °C-ra előremelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.
Tűpróbával teszteljük, ha a közepe is átsült (a tű száraz, nem ragacsos), elzárhatjuk a sütőt.
Kihűlve szeleteljük.

Elkészítési idő: kb. 70 perc (sütéssel együtt)

Nehézségi szint: kezdő

Banánkenyér receptünk tejmentes, így tejcukor érzékenység és tejallergia esetén is beilleszthető a diétás étrendbe.

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére