[1]Hozzávalók egy kb. 20-24 cm-es hosszúkás sütőformához:
- 2 db puha banán (kb. 25 dkg)
- 5 dkg kristály cukor
- 3 db M-es méretű tojás
- 1 dl étolaj
- 0,5 dl ALPRO mandulaital
- 17 dkg búzaliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg laktózmentes étcsokoládé
Elkészítés:
A banánt villával szétnyomkodjuk, az étcsokoládét felaprítjuk.
A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az étolajat és a mandulaitalt és összekeverjük.
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport egy tálba mérjük, összeforgatjuk, majd folyamatos keverés mellett a tojásos tál tartalmához adjuk.
Alaposan összekeverjük, majd beleszórjuk az aprított étcsokoládét és elkeverjük.
A masszát sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük és 160 °C-ra előremelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.
Tűpróbával teszteljük, ha a közepe is átsült (a tű száraz, nem ragacsos), elzárhatjuk a sütőt.
Kihűlve szeleteljük.
Elkészítési idő: kb. 70 perc (sütéssel együtt)
Nehézségi szint: kezdő
Banánkenyér receptünk tejmentes, így tejcukor érzékenység és tejallergia esetén is beilleszthető a diétás étrendbe.