- Laktózérzékenység, laktózintolerancia, tejcukor érzékenység, tejallergia - https://laktozerzekeny.hu -

Csokidarabos banánkenyér

csokoládés banánkenyér tejmentes recept [1]Hozzávalók egy kb. 20-24 cm-es hosszúkás sütőformához:

Elkészítés:

A banánt villával szétnyomkodjuk, az étcsokoládét felaprítjuk.
A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az étolajat és a mandulaitalt és összekeverjük.
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport egy tálba mérjük, összeforgatjuk, majd folyamatos keverés mellett a tojásos tál tartalmához adjuk.
Alaposan összekeverjük, majd beleszórjuk az aprított étcsokoládét és elkeverjük.
A masszát sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük és 160 °C-ra előremelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.
Tűpróbával teszteljük, ha a közepe is átsült (a tű száraz, nem ragacsos), elzárhatjuk a sütőt.
Kihűlve szeleteljük.

Elkészítési idő: kb. 70 perc (sütéssel együtt)

Nehézségi szint: kezdő

Banánkenyér receptünk tejmentes, így tejcukor érzékenység és tejallergia esetén is beilleszthető a diétás étrendbe.