- Laktózérzékenység, laktózintolerancia, tejcukor érzékenység, tejallergia - https://laktozerzekeny.hu -

Csokis kuglóf titkos hozzávalóval

Céklás laktózmentes kuglóf [1]Hozzávalók:
8 dkg kókuszolaj
20 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
40 dkg cékla (főtt, botmixerrel pürésített) – 2-3 közepes méretű cékla kb.
15 dkg laktózmentes étcsokoládé
1 db tojás
25 dkg liszt
1 tasak sütőpor

Elkészítés:
A céklát meghámozzuk, feldaraboljuk és puhára főzzük.
Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk, majd botmixerrel pürésítjük.
Az étcsokoládét megolvasztjuk és hűlni hagyjuk.
A kókuszolajat elkeverjük a tojással és a cukrokkal, majd hozzáadjuk a céklapürét és az olvasztott étcsokoládét is, végül pedig beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát kókuszolajjal kikent, kakaóporral körbehintett kuglófformába öntjük és 200 ºC fokos sütőben kb. 30-35 percig sütjük (tűpróbával teszteljük).

Elkészítési idő: kb. 2 óra (céklafőzéssel és hűlési idővel együtt)

Nem is gondolná senki, aki megkóstolja ezt az kitűnő kuglófot, hogy a tésztájában cékla van.
Mivel tejmentes, így akár a tejfehérje allergiások és laktózérzékenyek [2] is  beilleszthetik diétájukba.