Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Csokitallér nyalókák – gasztroajándék tipp

Nyomtatás Nyomtatás

csokinyalókákHozzávalók:

  • étcsokoládé (laktózmentes)
  • sótlan, pirított mogyoró
  • aszalt sárgabarack/meggy/áfonya
  • marcipán
  • mandula

Elkészítés:
Előkészítjük a feltéteket: apróra vágjuk a mogyorót/mandulát, aszalt barackot/meggyet/áfonyát.
Sütőpapírt terítünk egy tálcára és nyalókapálcikákat vagy papír szívószálakat készítünk elő.
Az étcsokoládé ⅔ részét vízgőz felett megolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, hozzáadjuk a maradék csokit és addig kevergetjük, míg teljesen el nem olvad.
Ha kész, akkor egy kiskanálnyit a sütőpapírra csorgatunk és egyből szét is kenjük a kiskanál hátlapjával úgy, hogy köralakot formázzon a csoki.
Ráhelyezzük a nyalókapálcikát és arra is csorgatunk még csokit, hogy majd jól odaragadjon, ahogy megköt a csoki.
Ízlés szerint megszórjuk mogyoróval/mandulával vagy aszalványokkal és ha kész van mind, akkor hűvös helyen hagyjuk megdermedni.
Ha teljesen megdermedt a csoki, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt a hátlapjukról és kész is a csokitallér nyalókánk.

Elkészítési idő: 30 perc + hűtési idő

Nehézségi szint: kezdő

Csokinyalóka receptünk tejmentes, így laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások is kipróbálhatják!

Kategória: , , ,

ugrás az oldal tetejére