- étcsokoládé (laktózmentes)
- sótlan, pirított mogyoró
- aszalt sárgabarack/meggy/áfonya
- marcipán
- mandula
Elkészítés:
Előkészítjük a feltéteket: apróra vágjuk a mogyorót/mandulát, aszalt barackot/meggyet/áfonyát.
Sütőpapírt terítünk egy tálcára és nyalókapálcikákat vagy papír szívószálakat készítünk elő.
Az étcsokoládé ⅔ részét vízgőz felett megolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, hozzáadjuk a maradék csokit és addig kevergetjük, míg teljesen el nem olvad.
Ha kész, akkor egy kiskanálnyit a sütőpapírra csorgatunk és egyből szét is kenjük a kiskanál hátlapjával úgy, hogy köralakot formázzon a csoki.
Ráhelyezzük a nyalókapálcikát és arra is csorgatunk még csokit, hogy majd jól odaragadjon, ahogy megköt a csoki.
Ízlés szerint megszórjuk mogyoróval/mandulával vagy aszalványokkal és ha kész van mind, akkor hűvös helyen hagyjuk megdermedni.
Ha teljesen megdermedt a csoki, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt a hátlapjukról és kész is a csokitallér nyalókánk.
Elkészítési idő: 30 perc + hűtési idő
Nehézségi szint: kezdő