- 500g cukkini (1 nagyobb)
- 100 g zsemlemorzsa
- 100 g reszelt laktózmentes sajt (pl. Goldsteig Emmentáli)
- 2-3 csipet só, őrölt fekete bors
- 3-4 evőkanál extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
- Előmelegítjük a sütőt 200 °C fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit.
- A cukkinit alaposan megmossuk, majd felszeleteljük (ne túl vastagra!).
- A cukkiniszeleteket vékonyan megkenjük kenőtollal az olívaolajjal.
- A zsemlemorzsát és a laktózmentes reszelt sajtot összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk benne az olívaolajjal megkent cukkiniszeleteket.
- A sütőpapíros tepsire tesszük és 25-30 percig sütjük.
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom 1 darabban
10 db készítése esetén | 12 db készítése esetén | |
Energia | 402 kJ 98 / kcal | 336 kJ / 82 kcal |
Fehérje | 4,5 g | 3,7 g |
Zsír | 5,3 g | 4,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 3,6 g | 1,5 g |
Szénhidrát | 7,5 g | 6,3 g |
amelyből cukrok | 0,9g | 0,6g |
rost | 1,6 g | 1,4 g |
A laktózmentes nasi receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus [2] Nutricomp szoftverével [3].