Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Daratorta – tejmentes süti

Nyomtatás Nyomtatás

dara-felfújt tejmentes süti. Laktózmentes, tejfehérje mentesHozzávalók kb. 20 cm átmérőjű kerek sütőtálhoz:

  • 4 dl ALPRO mandulaital
  • 7 dkg búzadara
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 kisebb citrom reszelt héja
  • 2 dkg (kb. 1 evőkanál) kókuszzsír
  • 2 db tojás kettéválasztva

A forma kikenéséhez:

  • kevés kókuszzsír és zsemlemorzsa / kekszmorzsa (tejmentes)

A tálaláshoz: lekvár, gyümölcskompót, stb.

Elkészítés:

A mandulaitalt egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a búzadarát és közepes vagy annál kicsit magasabb lángon, kevergetve sűrűre főzzük.
Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a cukor felét, a reszelt citrom héját, a kókuszzsírt és alaposan elkeverjük.
Állni hagyjuk 10 percig. A tojásokat közben kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral.
A pihentetés után a darához adjuk a tojások sárgáját, alaposan elkeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a fehérjehabot is, vigyázva, hogy a hab ne nagyon törjön össze.
A sütőtálat kikenjük kókuszzsírral és morzsával körbeszórjuk, majd beleöntjük a masszát.
Kb. 30 percig sütjük, majd lekvárral, vagy gyümölcskompóttal tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Nehézségi szint: könnyű

Laktózintoleranciások és tejfehérje-allergiások egyaránt fogyaszthatják ezt a tejmentes sütit.

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére