[1]Hozzávalók kb. 20 cm átmérőjű kerek sütőtálhoz:
- 4 dl ALPRO mandulaital
- 7 dkg búzadara
- 5 dkg kristálycukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 2 dkg (kb. 1 evőkanál) kókuszzsír
- 2 db tojás kettéválasztva
A forma kikenéséhez:
- kevés kókuszzsír és zsemlemorzsa / kekszmorzsa (tejmentes)
A tálaláshoz: lekvár, gyümölcskompót, stb.
Elkészítés:
A mandulaitalt egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a búzadarát és közepes vagy annál kicsit magasabb lángon, kevergetve sűrűre főzzük.
Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a cukor felét, a reszelt citrom héját, a kókuszzsírt és alaposan elkeverjük.
Állni hagyjuk 10 percig. A tojásokat közben kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral.
A pihentetés után a darához adjuk a tojások sárgáját, alaposan elkeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a fehérjehabot is, vigyázva, hogy a hab ne nagyon törjön össze.
A sütőtálat kikenjük kókuszzsírral és morzsával körbeszórjuk, majd beleöntjük a masszát.
Kb. 30 percig sütjük, majd lekvárral, vagy gyümölcskompóttal tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézségi szint: könnyű