[1]Hozzávalók 2 tepsihez:
25 dkg liszt
10 dkg cukor
1 db tojás
12 dkg laktózmentes vaj
10 dkg darált dió
1 tasak vaníliás cukor
10 dkg étcsokoládé a bevonáshoz
Elkészítés:
A puha vajhoz hozzáadjuk a tojást, a cukrokat és összekeverjük.
Beleszórjuk a lisztet és a darált diót és összegyúrjuk.
A tésztát folpack fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük fél órára.
Előmelegítjük a sütőt 180 C fokra és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit.
A tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és lisztbe mártott kiszúrókkal kiszaggatjuk.
A tepsire helyezzük és 10-12 percig sütjük, majd a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni őket.
Ha a keksz teljesen kihűlt, vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét és a kekszek felét belemártjuk, majd rácsra/sütőpapírra helyezzük, és hűvös helyen hagyjuk, hogy megdermedjen a csoki-bevonat.
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi szint: haladó
Az ősz beköszöntével elérkezett a kekszek időszaka is. Kényeztessük magunkat ezzel az egyszerű, de annál finomabb diós, csokis keksszel.