Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Diós kifli / vaníliás kifli

Nyomtatás Nyomtatás

diós vaníliás tejmentes kifliHozzávalók:

  • 15 dkg sertészsír
  • 30 dkg búzaliszt
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás

A hempergetéshez:

  • 4-5 dkg porcukor
  • fél rúd vanília kikapart magjai vagy fél tasak vaníliás cukor

Elkészítés:

  • A lisztet, a diót és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáadjuk a felkockázott zsírt és összemorzsoljuk.
  • Hozzáadjuk a tojást és kézzel összegyúrjuk, majd a kész cipót hűtőbe tesszük 1 órára.
  • Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral bélelünk 2-3 tepsit.
  • A hűtőből elővett tésztából kb. 1 cm átmérőjű, 3-5 cm hosszú hurkákat formázunk, tepsire helyezzük őket és végüket kicsit begörbítjük, hogy hasonlítsanak a kiflire
  • 8-10 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  • A vaníliarúd kikapart magjait elkeverjük a porcukorban és ebben hempergetjük meg a kihűlt kifliket.

Elkészítési idő: 30 perc + pihentetési idő

Nehézségi szint: kezdő

A diós kifli egy igazi klasszikus.

Tejmentes recept, így a laktózérzékenyek és a tejfehérje allergiások egyaránt fogyaszthatják!

Kategória: , , ,

ugrás az oldal tetejére