- 15 dkg sertészsír
- 30 dkg búzaliszt
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
A hempergetéshez:
- 4-5 dkg porcukor
- fél rúd vanília kikapart magjai vagy fél tasak vaníliás cukor
Elkészítés:
- A lisztet, a diót és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáadjuk a felkockázott zsírt és összemorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a tojást és kézzel összegyúrjuk, majd a kész cipót hűtőbe tesszük 1 órára.
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral bélelünk 2-3 tepsit.
- A hűtőből elővett tésztából kb. 1 cm átmérőjű, 3-5 cm hosszú hurkákat formázunk, tepsire helyezzük őket és végüket kicsit begörbítjük, hogy hasonlítsanak a kiflire
- 8-10 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- A vaníliarúd kikapart magjait elkeverjük a porcukorban és ebben hempergetjük meg a kihűlt kifliket.
Elkészítési idő: 30 perc + pihentetési idő
Nehézségi szint: kezdő
A diós kifli egy igazi klasszikus.
Tejmentes recept, így a laktózérzékenyek és a tejfehérje allergiások egyaránt fogyaszthatják!