Diós korongok kókuszitallal – tejmentes édesség
NyomtatásTejmentes édesség, amely ráadásul 25 perc alatt el is készül. Kell ennél több?
Hozzávalók kb. 2 tepsire való adaghoz:
5 dkg ALPRO szójamargarin
3 evőkanál cukor
2 evőkanál méz
3 evőkanál liszt
12 dkg dióbél
Mellé:
ALPRO kókuszital
Elkészítés:
A diót apróra vágjuk és előkészítünk 2 tepsit.
A margarint egy lábasba mérjük, beleszórjuk a cukrot és a mézet és kevergetve összeolvasztjuk.
Ha megolvadt a cukor is, lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a lisztet és a felaprított diót és összekeverjük.
A sütőpapírral bélelt tepsire kis adagokat kanalazunk és ellapítjuk őket, úgy, hogy hagyunk helyet a korongok között, hogy meg tudjanak nőni. 10-12 percig sütjük, majd a tepsin hagyjuk kihűlni.
Kókuszitallal fogyasztjuk.
Elkészítési idő: kb. 25 perc
A recept nem tartalmaz tejszármazékot, ezért laktózmentes és tejfehérje mentes is.
Tejallergiások és laktózérzékenyek is biztonsággal fogyaszthatják!
- Címke: cukor dió kókuszital liszt méz szójamargarin tejmentes