Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Diós-meggyes pohárkrém – laktózmentesen

Nyomtatás Nyomtatás

Diós-meggyes pohárkrém - laktózmentesenRusztikus pohárkrém igazi téli ízekkel: dió, meggy és kakaó egy kis kókuszitallal “megbolondítva”, hogy laktózérzékenyek is fogyaszthassák.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 3 dl ALPRO kókuszital
  • 2 tojássárgája
  • 7 csapott evőkanál (60 g) darált dió
  • 1 csapott (10 g) evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg magozott meggy
  • 1 csapott evőkanál (15 g) méz
  • rum – ízlés szerint (rumaroma: 10-15 csepp)

Elkészítés:

  • A kókuszitalt egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és kézi habverővel elkeverjük.
  • Közepes lángon melegíteni kezdjük, közben folyamatosan kevergetjük, majd mielőtt forrni kezd, hozzáadjuk a kakaóport, a darált diót, a mézet, és ízlés szerint a pici rumot.
  • Kevergetve addig főzzük, míg kissé besűrűsödik (kb. még 10 perc).
  • Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és kicsit hűlni hagyjuk (csak pár percig, de közben is kevergessük meg).
  • Kis poharak aljába meggyet adagolunk – kb. 2 sorban – rákanalazzuk a kakaós-diós krémet, majd a tetejére ismét meggyszemeket teszünk és így tálaljuk (esetleg még darált dióval is megszórhatjuk.)

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi fok: könnyű

Tápanyag tartalom1 adagban:

Energia 876,2 kJ / 213,7 kcal
Fehérje 4,6 g
Zsír 13,1 g
  amelyből telített zsírsavak 2,4 g
Szénhidrát 17,8 g
  amelyből cukrok 14,2 g
Élelmi rost 0,4 g

A diós-meggyes pohárkrém receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus Nutricomp szoftverével.

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére