Diós-meggyes pohárkrém – laktózmentesen
NyomtatásRusztikus pohárkrém igazi téli ízekkel: dió, meggy és kakaó egy kis kókuszitallal „megbolondítva”, hogy laktózérzékenyek is fogyaszthassák.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 3 dl ALPRO kókuszital
- 2 tojássárgája
- 7 csapott evőkanál (60 g) darált dió
- 1 csapott (10 g) evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg magozott meggy
- 1 csapott evőkanál (15 g) méz
- rum – ízlés szerint (rumaroma: 10-15 csepp)
Elkészítés:
- A kókuszitalt egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és kézi habverővel elkeverjük.
- Közepes lángon melegíteni kezdjük, közben folyamatosan kevergetjük, majd mielőtt forrni kezd, hozzáadjuk a kakaóport, a darált diót, a mézet, és ízlés szerint a pici rumot.
- Kevergetve addig főzzük, míg kissé besűrűsödik (kb. még 10 perc).
- Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és kicsit hűlni hagyjuk (csak pár percig, de közben is kevergessük meg).
- Kis poharak aljába meggyet adagolunk – kb. 2 sorban – rákanalazzuk a kakaós-diós krémet, majd a tetejére ismét meggyszemeket teszünk és így tálaljuk (esetleg még darált dióval is megszórhatjuk.)
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: könnyű
Tápanyag tartalom1 adagban:
Energia | 876,2 kJ / 213,7 kcal |
Fehérje | 4,6 g |
Zsír | 13,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 2,4 g |
Szénhidrát | 17,8 g |
amelyből cukrok | 14,2 g |
Élelmi rost | 0,4 g |
A diós-meggyes pohárkrém receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus Nutricomp szoftverével.
Kategória: Gyors ételek, Laktózmentes édességek