Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Diós-zabpelyhes, laktózmentes gofri – 25 perc alatt megvan!

Nyomtatás Nyomtatás

Laktózmentes gofri, tejmentes recept.Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 db tojás
  • 4 dkg   margarin
  • 3 dkg cukor
  • 1,5 dl   zabital
  • 8 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2,5 dkg dióbél
  • 2,5 dkg zabpehely

A tetejére:

  • 5-6 evőkanál sárgabarack lekvár
  • 2-3 kocka étcsokoládé (legyen garantáltan laktózmentes)

Elkészítés:

  • A diót és a zabpelyhet ledaráljuk, a tojásokat kettéválasztjuk.
  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  • A sárgájához hozzáadjuk az olvasztott margarint és a cukrot és kikeverjük, majd beleöntjük a zabitalt és elkeverjük.
  • A liszthez hozzáadjuk a sütőport és az egészet a tojás sárgájás keverékhez keverjük. Beleöntjük a darált zabpehely és dió keverékét és elkeverjük.
  • Utolsóként óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjehabot.
  • Gofrisütőbe öntjük és megsütjük, majd lekvárral kenjük meg és étcsokoládét reszelünk a tetejére.

Elkészítési idő: 20-25 perc

Laktózmentes gofri receptünk valójában tejmentes, így nem csak laktózérzékenyeknek, hanem tejallergiások diétájához is ajánlható.

Kategória: , ,

WordPress › hiba

Súlyos hiba történt a webhelyünkön.

További információ a WordPress hibakeresésről.