Diós-zabpelyhes, laktózmentes gofri – 25 perc alatt megvan!
Nyomtatás- 1 db tojás
- 4 dkg margarin
- 3 dkg cukor
- 1,5 dl zabital
- 8 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2,5 dkg dióbél
- 2,5 dkg zabpehely
A tetejére:
- 5-6 evőkanál sárgabarack lekvár
- 2-3 kocka étcsokoládé (legyen garantáltan laktózmentes)
Elkészítés:
- A diót és a zabpelyhet ledaráljuk, a tojásokat kettéválasztjuk.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
- A sárgájához hozzáadjuk az olvasztott margarint és a cukrot és kikeverjük, majd beleöntjük a zabitalt és elkeverjük.
- A liszthez hozzáadjuk a sütőport és az egészet a tojás sárgájás keverékhez keverjük. Beleöntjük a darált zabpehely és dió keverékét és elkeverjük.
- Utolsóként óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjehabot.
- Gofrisütőbe öntjük és megsütjük, majd lekvárral kenjük meg és étcsokoládét reszelünk a tetejére.
Elkészítési idő: 20-25 perc