- 175 g laktózmentes natúr joghurt
- 1 dl 1,5%-os laktózmentes tej
- 10 g chia mag [2] (3 teáskanál)
- 3 g psyllium (útifűmaghéj) (1 teáskanál) [3]
- 50 g kb egy marék piros ribiszke
- 2 db (kb. 15 dkg) közepes méretű sárgabarack
Elkészítés:
- A natúr joghurthoz adjuk hozzá a 1 dl tejet, psyliumot és a chia magot. Keverjük simára, majd tegyük be a hűtőbe 15 percre.
- A ribizlit tisztítsuk meg, majd a felét halmozzuk egy pohár aljára.
- Öntsük rá a joghurtos chiát, majd halmozzuk a tetejére a maradék piros ribizlit és a megmosott, apróra vágott barackot és már fogyaszthatjuk is!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag
Egy adag | |
Energia | 233 kcal /952 kJ |
Fehérje | 16 g |
Zsír | 5 g |
Szénhidrát | 33 g |
Élelmi rost | 9,5 g |
A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével [4] készült.
A receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.laktozerzekeny.hu [5] oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.