- Laktózérzékenység, laktózintolerancia, tejcukor érzékenység, tejallergia - https://laktozerzekeny.hu -

Fahéjas keksz

Fahéjas keksz recept laktózmentes vajjal. [1]Hozzávalók 2 tepsihez:
15 dkg laktózmentes vaj
6 dkg cukor
1 db tojás
20 dkg méz
45 dkg liszt
1,5 teáskanál sütőpor
fél teáskanál őrölt fahéj

A puha laktózmentes vajhoz hozzáadjuk a cukrot, a mézet, a tojást és robotgéppel kikeverjük.
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a fahéjat és összeforgatjuk.
A lisztes keveréket hozzáadjuk a vajas tál tartalmához és összegyúrjuk.
A masszát folpack fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük.
Előmelegítjük a sütőt 180 ºC fokra és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit.
A tésztát lisztezett gyúródeszkán (több részletben) kinyújtjuk (kb. 3 mm vékony legyen) és lisztbe mártott kiszúrókkal kiszaggatjuk.
A kiszúrt formákat tepsire helyezzük – nem túl szorosan, mert kicsit meg fognak nőni – és 8-10 percig sütjük, majd a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni.

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: kezdő

Mai egyszerű fahéjas keksz receptünk ideális baráti beszélgetésekhez, akár egy jó pohár tea vagy kávé mellé.

Laktózmentes vajjal készült így laktózérzékenyek is fogyaszthatják.