Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Fokhagymás spenótos fusilli – ebéd fél óra alatt!

Nyomtatás Nyomtatás

fokhagymás spenótos fusilli - gyors, laktózmentes receptHozzávaló 5 személyre:

  • 400 g spenót (friss vagy 200 g gyorsfagyasztott)
  • 200 ml laktózmentes tejszín
  • 4 – 6 gerezd fokhagyma
  • 200 g laktózmentes sajt (*ementáli sajt) + 40 g szóráshoz
  • só, bors, egyéb zöldfűszerek ízlés szerint
  • 500 g száraztészta (fusilli)

Elkészítés:

  • A tésztát feltesszük főni. Kb. 2,5 liter enyhén sós vizet felteszünk főni, majd amikor a víz felforr, belerakjuk a száraztésztát és 5-10 perc alatt készre főzzük. Amíg a tészta fő, elkészítjük a mártást.
  • A spenótot alaposan megmossuk, szárától megtisztítjuk, majd egy lábosban feltesszük főni 1 dl vízzel a lábos alján. A spenót hamar összeesik és megfonnyad. Ekkor a spenótot sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a fokhagymát, majd botmixerrel pürésítjük. (Elég csak a massza felét leturmixolni, így még mutatósabb lesz az ételünk. Ha fagyasztott terméket használunk, akkor elegendő azt felengedve tovább készíteni.)
  • A spenótot alacsony lángon a tűzhelyen hagyjuk.
  • A sajtot kis-lyukú reszelőn lereszeljük. 200 g-ot hozzáadunk a tejszínhez, majd a spenótos masszához keverjük. A maradék sajtot félretesszük.
  • A kész tésztát leszűrjük, visszarakjuk a lábosba, hozzáadjuk a szószt és alacsony lángon 1 perc alatt jól átkeverjük, majd levesszük a tűzről és melegen tálaljuk.
  • A kész ételt tálaláskor reszelt sajttal szórjuk meg.

Elkészítési idő: 20 perc

Nehézségi szint: kezdő

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

A receptet, és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette, Klima Anita dietetikus, egészségügyi szakértő lektorálta, a www.laktozerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva!

* Tudta, hogy a hosszan érlelt sajtok természetes módon laktózmentesek?

Kategória: ,

ugrás az oldal tetejére