Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Fordított szilvás süti tejmentesen

Nyomtatás Nyomtatás

Fordított szilvás süti tejmentes recept.Hozzávalók egy kb. 22 cm átmérőjű sütőformához:

  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 2 evőkanál méz
  • 8-10 db szilva
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 20 dkg búzaliszt
  • 3 dkg kókuszzsír
  • 1 dl víz
  • 1 dl ALPRO rizsital
  • 2 x 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

  • Egy sütőbe tehető serpenyőben/sütőtálban megolvasztjuk a kókuszzsírt és a mézet, majd ráhelyezzük a kimagozott, felszeletelt szilvadarabokat sűrűn egymás mellé rakva őket.
  • Megszórjuk a vaníliás cukorral és fél evőkanál őrölt fahéjjal és közepes lángon kb. 10-15 percig rotyogtatjuk, majd ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről.
  • Közben a tojásokat kikeverjük a cukorral, a vízzel, a rizsitallal és az olvasztott kókuszzsírral és hozzáadjuk a lisztet és a maradék fél evőkanál őrölt fahéjat is.
  • Kikeverjük, majd a megpuhult, szirupos szilvára kanalazzuk, vigyázva, hogy csak kis adagokat kanalazzunk rá, nehogy szétnyomja a tészta a szépen körberakott gyümölcsöt.
  • Ha kész, sütőbe toljuk és 180 fokon 25-30 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni és óvatosan átfordítjuk egy tányérra/tálcára, úgy, hogy a szilvás rész kerüljön felülre.

Elkészítési idő: 60 perc+ hűlési idő

Tejet és tejszármazékot nem tartalmaz, így a tejfehérje allergiások és laktózérzékenyek egyaránt kipróbálhatják!

Kategória:

ugrás az oldal tetejére