[1]Hozzávalók egy kb. 22 cm átmérőjű sütőformához:
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál méz
- 8-10 db szilva
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 5 dkg cukor
- 20 dkg búzaliszt
- 3 dkg kókuszzsír
- 1 dl víz
- 1 dl ALPRO rizsital [2]
- 2 x 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
- Egy sütőbe tehető serpenyőben/sütőtálban megolvasztjuk a kókuszzsírt és a mézet, majd ráhelyezzük a kimagozott, felszeletelt szilvadarabokat sűrűn egymás mellé rakva őket.
- Megszórjuk a vaníliás cukorral és fél evőkanál őrölt fahéjjal és közepes lángon kb. 10-15 percig rotyogtatjuk, majd ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről.
- Közben a tojásokat kikeverjük a cukorral, a vízzel, a rizsitallal és az olvasztott kókuszzsírral és hozzáadjuk a lisztet és a maradék fél evőkanál őrölt fahéjat is.
- Kikeverjük, majd a megpuhult, szirupos szilvára kanalazzuk, vigyázva, hogy csak kis adagokat kanalazzunk rá, nehogy szétnyomja a tészta a szépen körberakott gyümölcsöt.
- Ha kész, sütőbe toljuk és 180 fokon 25-30 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni és óvatosan átfordítjuk egy tányérra/tálcára, úgy, hogy a szilvás rész kerüljön felülre.
Elkészítési idő: 60 perc+ hűlési idő