Fűszeres brokkoli krémleves pirított tökmaggal
Nyomtatás
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, a szárát feldaraboljuk. Kb. 1,2 liter vízben (vagy zöldségalaplében) feltesszük főni a fokhagymagerezdekkel együtt, majd kb. 10 perc elteltével sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszereket és tovább főzzük, míg a brokkoli meg nem puhul.
Ha megpuhult, kivesszük a babérlevelet és botmixerrel pürésítjük a levest, majd visszatesszük a tűzhelyre kb. 5 percre. Kiveszünk egy bögrébe egy merőkanálnyi forró levest, abban elkeverjük a joghurtot, majd hozzáöntjük a lábashoz és elkeverjük. Közben száraz serpenyőben közepes lángon megpirítjuk a tökmagot, és tálaláskor a kész levesre szórjuk.
Hozzávalók:
egy közepes fej brokkoli (kb. 500 g)
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1 db babérlevél
1 teáskanál szerecsendió
2 dl ALPRO natúr joghurt
só, bors, tökmag
- Címke: leves