Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Fűszeres répaleves mogyoróval – laktózmentes leves

Nyomtatás Nyomtatás

laktózmentes répaleves mentával mogyoróvalHozzávalók kb. 4 adaghoz:

  • 40 dkg sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1,2 liter víz
  • 1 mokkáskanál őrölt római kömény
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 2 csipet őrölt chili
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • só, bors
  • 10 dkg sózott földimogyoró
  • 1 kis csokor menta

Elkészítés:

  • A répát meghámozzuk, félbe, majd hosszában negyedekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
  • Meglocsoljuk az olívaolajjal és 210 fokon 35-40 percig sütjük. Ha kész, a sült répákat egy fazékba tesszük, hozzáöntünk 1-1,2 liter vizet és felforraljuk.
  • Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, beleszórjuk a fűszereket, hozzáadjuk a citrom levét, 1 evőkanálnyi aprított mentát és még 10 percig főzzük, ha teljesen megpuhult a répa, botmixerrel turmixoljuk.
  • Közben a mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, felaprítjuk és ha kész a leves, a tányérokba szedett adagokat ezzel és néhány mentalevéllel díszítjük.
  • A megpirított mogyoró különleges ízt ad ennek a sokféle alapanyagból készített pikáns laktózmentes levesnek.

Elkészítési idő: 70 perc

Nehézségi fok: egyszerű

 

Kategória:

ugrás az oldal tetejére