Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Gazpacho – laktózmentes leves

Nyomtatás Nyomtatás

gazpacho laktózmentes levesHozzávalók 4-6 adaghoz:

  • 1 kg paradicsom
  • 2 vékony szelet (120 g) szikkadt kenyér
  • 1 db (80 g) piros kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis chilipaprika (elhagyható)
  • 1 teáskanál  (8 g) cukor
  • 2 evőkanál (16 g) vörösborecet
  • 2 evőkanál (20 g) olívaolaj
  • 2 dl víz

A tetejére:

  • 1 közepes méretű (100 g) kígyóuborka
  • 1 db (80 g) piros/zöld kaliforniai paprika
  • 1 db (50 g)paradicsom

Elkészítés:

  • A paradicsomokat megmossuk, felkockázzuk, a paprikákat (csumájuk eltávolítása után) megmossuk és felkockázzuk.
  • A kenyerek héját vékonyan levágjuk, majd feldaraboljuk.
  • Aprítógépbe rakjuk az összes alapanyagot és felaprítjuk, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk.
  • Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
  • Tálalás előtt előkészítjük a zöldségeket: a kígyóuborkát, a kaliforniai paprikát és a paradicsomot megtisztítjuk és apróra kockázzuk, majd a tányérokba kiszedett leves tetejére adagoljuk.

Elkészítési idő: 30 perc + hűtési idő

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom 1 adagban, 4 adag készítésekor

Energia 804 kJ / 196 kcal
Fehérje  5 g
Zsír  6,7 g
  amelyből telített zsírsavak  0,9 g
Szénhidrát 28  g
  amelyből cukrok 12,5 g

A gazpacho receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus Nutricomp szoftverével.

Kategória: , ,

ugrás az oldal tetejére