- 1 kg paradicsom
- 2 vékony szelet (120 g) szikkadt kenyér
- 1 db (80 g) piros kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis chilipaprika (elhagyható)
- 1 teáskanál (8 g) cukor
- 2 evőkanál (16 g) vörösborecet
- 2 evőkanál (20 g) olívaolaj
- 2 dl víz
A tetejére:
- 1 közepes méretű (100 g) kígyóuborka
- 1 db (80 g) piros/zöld kaliforniai paprika
- 1 db (50 g)paradicsom
Elkészítés:
- A paradicsomokat megmossuk, felkockázzuk, a paprikákat (csumájuk eltávolítása után) megmossuk és felkockázzuk.
- A kenyerek héját vékonyan levágjuk, majd feldaraboljuk.
- Aprítógépbe rakjuk az összes alapanyagot és felaprítjuk, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk.
- Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
- Tálalás előtt előkészítjük a zöldségeket: a kígyóuborkát, a kaliforniai paprikát és a paradicsomot megtisztítjuk és apróra kockázzuk, majd a tányérokba kiszedett leves tetejére adagoljuk.
Elkészítési idő: 30 perc + hűtési idő
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom 1 adagban, 4 adag készítésekor
Energia | 804 kJ / 196 kcal |
Fehérje | 5 g |
Zsír | 6,7 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,9 g |
Szénhidrát | 28 g |
amelyből cukrok | 12,5 g |
A gazpacho receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus [2] Nutricomp szoftverével [3].