Gomba fasírt – tejmentes recept
NyomtatásHozzávalók:
kb. 70 dkg csiperke gomba
1 nagy fej vöröshagyma (vagy 2 kisebb)
2 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál olívaolaj
só, bors
1 csokor petrezselyemzöld
2 db tojás
5-6 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és az olívaolajon megdinszteljük.
Közben a gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, majd a megdinsztelt hagymára dobjuk és kb. 10 percig fedő alatt – néha meg-megkeverve – pirítjuk.
Ha kissé összeesett a gomba, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet, összeforgatjuk és további 5 percig pirítjuk.
Lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.
Ha kihűlt, aprítógépben vagy botmixerrel ledaráljuk/pürésítjük, majd hozzáadjuk a tojást és a zsemlemorzsát és összegyúrjuk.
A masszából gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsin kilapítjuk őket, majd 200 ºC fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
Rizzsel, vagy ízlés szerint választott körettel tálaljuk.
Elkészítési idő: 90 perc