Gombás-baconös csirkeragu – rizstejszínes tejmentes recept
Nyomtatás- kb. 80 dkg (6 db) csirkemell filé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 20 dkg szeletelt bacon
- 20 dkg szeletelt csiperkegomba
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 3,5 dl ALPRO rizs-főzőkrém „rizstejszín”
A tálaláshoz:
- főtt (barna) rizs
Elkészítés:
A csirkemell filét alaposan megmossuk, majd felkockázzuk.
A vöröshagymát meghámozzuk, felaprítjuk, a bacont felkockázzuk.
Egy lábasban megpirítjuk a bacont (közepes lángon, türelmesen), majd kiszedjük egy tálba és a visszamaradt zsiradékon – hozzáadva 2 evőkanál olívaolajat – üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a csirkemell kockákat és fehéredésig pirítjuk.
Ha kifehéredett, felöntjük a rizstejszínnel és kb. 15 percig közepes lángon rotyogtatjuk, úgy, hogy kb. 5 perc elteltével hozzáadjuk a gombát és a félretett bacont is.
Ennyi idő alatt kissé besűrűsödik és a hús is megpuhul. Főtt (barna) rizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Nehézségi szint: könnyű
A csirkeragu receptünk elkészítése során nem használtunk fel tejterméket, így tejfehérje allergia és laktóz-intolerancia esetén egyaránt beilleszthető a diétás étrendbe.
A csirkemell a csirke legsoványabb része, zsírtartalma alacsony (1g/100g), a gomba magas rosttartalma pedig hozzájárul a naponta javasolt mennyiség fedezéséhez.
Kategória: Klasszikus receptek, Tippek