- Laktózérzékenység, laktózintolerancia, tejcukor érzékenység, tejallergia - https://laktozerzekeny.hu -

Gombás-baconös csirkeragu – rizstejszínes tejmentes recept

gombás baconös csirkeragu - tejmentes recept [1]Hozzávalók kb. 6 adaghoz:

A tálaláshoz:

Elkészítés:
A csirkemell filét alaposan megmossuk, majd felkockázzuk.
A vöröshagymát meghámozzuk, felaprítjuk, a bacont felkockázzuk.
Egy lábasban megpirítjuk a bacont (közepes lángon, türelmesen), majd kiszedjük egy tálba és a visszamaradt zsiradékon – hozzáadva 2 evőkanál olívaolajat – üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a csirkemell kockákat és fehéredésig pirítjuk.
Ha kifehéredett, felöntjük a rizstejszínnel és kb. 15 percig közepes lángon rotyogtatjuk, úgy, hogy kb. 5 perc elteltével hozzáadjuk a gombát és a félretett bacont is.
Ennyi idő alatt kissé besűrűsödik és a hús is megpuhul. Főtt (barna) rizzsel tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Nehézségi szint: könnyű

A csirkeragu receptünk elkészítése során nem használtunk fel tejterméket, így tejfehérje allergia és laktóz-intolerancia esetén egyaránt beilleszthető a diétás étrendbe.

A csirkemell a csirke legsoványabb része, zsírtartalma alacsony (1g/100g), a gomba magas rosttartalma pedig hozzájárul a naponta javasolt mennyiség fedezéséhez.